crochet

Llojet e grepave

Gjithçka nis nga një moment i parë, nga një mendim i parë, nga një përshtypje e parë, dmth momenti i parë është gjithmonë ai më i rëndësishmi. Nëse veprojmë në mënyrën e duhur, atëherë kemi qëlluar në shenjë. Kur nis të punosh grep, në fillim të mjafton një grep çfarëdo për të nisur nga puna.… Vazhdoni leximin e Llojet e grepave

crochet

Pse është mirë të thurësh?

Kishit dëgjuar që thurja bën mirë për shëndetin? Po, thurja ndikon në shëndetin tonë duke ndihmuar në reduktimin e stresit. E cilësuar si një aftësi me fuqi të larta motivuese gjithëkush që e ka provuar, me siguri e ka përjetuar këtë ndjesi. Gjithashtu, ajo ndihmon shumë në aftësitë motorike të duarve dhe gishtave dhe jo… Vazhdoni leximin e Pse është mirë të thurësh?

Lotus Hus

Pse “Lotus Hus”?

“The Lotus Flower” Poem You can eitherKeep yourself up at nightWondering       “why me?”You can hide under your coversAnd tell everyoneYou`re wrongAnd you`ll never be rightOr you can see All this              heartbreak                 pain             imperfectionAs an opportunityTo emerge from the concealed depthsTo the gleaming luminiscenceAnd become strongerIt is your choice to decideWhether to drown… Vazhdoni leximin e Pse “Lotus Hus”?

crochet

Takimi im i parë me grepin

Njëherë të vetme, gjithkujt i ka ndodhur të ketë parë dikë apo të marrë në dorë një grep për të thurur. Të paktën kështu më ka ndodhur mua, ndaj do ta ndaj edhe me ju, sesi u takova unë për herë të parë me grepin. Kishte kohë që më kishte lindur ideja të provoja të… Vazhdoni leximin e Takimi im i parë me grepin

crochet

Llojet e fijeve

A e keni menduar ndonjëherë sa lloj fijesh ekzistojnë për të realizuar një punim me shtiza apo grep? Sigurisht që jo, derisa ndokënd duhet ta ketë lidhur puna ndonjëhere. Në rastin tim, të mësoja për llojet e fijeve që përdoren mu desh të hulumtoja shumë e të kuptoja se sa lloje ishin, prej nga vinin… Vazhdoni leximin e Llojet e fijeve

crochet

“Nga lindi pasioni per thurjen?”

Me siguri gjithëkush e ka të fotografuar në memorien e tij gjyshen, të ulur në pragun e derës që thurte çorape duke përdorur shtiza. Duart punëtore dhe të palodhura më kanë ngelur thellë në memorie. Derisa një ditë pranvere mu dha mundësia të nisja thurjen për hobi. Grepi ishte ai që mora të parin. S`do… Vazhdoni leximin e “Nga lindi pasioni per thurjen?”

crochet

Lule me grep

Lule e punuar me grep Të dashur miq të LotusHus! Pranvera nis me lule, me lule e nisëm edhe ne! Zgjodhëm pikërisht simbolin e saj "lulen" si punimin e parë me grep. Ndiqni realizimin e saj! Për punimin duhen: 1 grep (bizë) numër 3.5 mm; fije pambuku me trashësi 3.5 mm në tre ngjyra, e… Vazhdoni leximin e Lule me grep

Lotus Hus

E nisëm rrugëtimin tonë…

“Si nisi ideja për blogun?» Good company in a journey makes the way seem shorter. — Izaak Walton Duket se stina e pranverës nuk sjell vetëm lulet dhe zogjtë, por edhe frymëzime e ide të shkëlqyera. Ashtu ishte edhe ajo ditë kur lindi ideja që së bashku me Editin të ndanim pasionet tona për punimet… Vazhdoni leximin e E nisëm rrugëtimin tonë…